2012: Studies Webmaster

Het webprogrammeren in PHP deed ik zeer graag.
Maar omdat een back-end programmeren zonder een degelijke front-end te hebben toch niet zo mooi staat besloot ik een cursus webmaster te volgen.

Het werken met containers sprak me erg aan.
Visueel is er geen verschil merkbaar tussen het werken met containers, tabellen, iframes en frames.

Op termijn zal je websites met containers steeds hoger in Google zien verschijnen dan de andere bovengenoemde werkwijzen. Dus het is zeker aan te raden steeds voor containers te kiezen.

De frames zijn gelukkig bijna de wereld uit geholpen. Enkel echte beginners gebruiken deze nog.

De iframes wordt dan weer heel vaak gebruikt door van die websites ‘bouw gratis je website’. Een gemakkelijke manier om klanten te lokken, maar de kwaliteit die men je aanbiedt is waardeloos.

De tabellen daarentegen zie je vaak terugkomen bij ‘bouw je eigen goedkope website’.
Maar spijtig genoeg ook nog erg vaak bij beginnende website bouwers, webdesigners en programmeurs.
Waarom? Volgens mij heeft het te maken met het feit dat werken met containers toch wel het nodige inzicht vergt. Als je met containers werkt dien je op voorhand te weten waar je naartoe wil. Anders raak je verschikt in je eigen web en is er geen uitweg meer.

Naast het werken met containers en css, heb ik er ook de nodige kennis opgedaan betreffende WordPress. Erg geschikt voor informatieve websites. Maar bouw er geen webshops in want dit is om problemen vragen.
Verder kan ik je ook aanraden om WordPress niet te laten bouwen door iemand zonder enige kennis. Want gegarandeerd heb je binnen de 2 jaren een probleem met je systeem en bestaat er de kans dat je al je data kwijt bent.

Geplaatst in Studies en Ervaring Getagd met ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*